View Sidebar
Smart-leker for babyer

Smart-leker for babyer

January 29, 2018 6:32 am

Det er mange ting babyen din skal lære seg. Ferdigheter skal utvikles og oppdagelser skal gjøres. Barnets motorikk, balanse, sanseforståelse, koordinasjon og sosiale ferdigheter utvikles først og fremst gjennom lek. Det er derfor viktig å velge gode leker som er tilpasset barnets alder.

0-6 måneder

Det er først rundt tremåneders alderen at babyer vil kunne ha utbytte av leker. Før dette trenger barnet ditt aller mest nærhet og ro. En vakker uro vil kunne stimulere barnets syn, men utover det er leker ikke nødvendig.

Rundt tremånedersalder vil de fleste barn kunne holde en rangle. Den gamle klassikeren går aldri av moten. Husk at babyens syn fortsatt ikke er helt utviklet, så velg gjerne en rangle med sterke farger og gode kontraster. Det synes de fleste babyer er gøy. I starten har babyen ingen kontroll over ranglen, og kan ikke styre hvor den går, så velg en myk rangle uten harde kanter.

Krabbespeil er fysioterapeutenes favoritt. Små speil på hjul kan stimulere barnet til å løfte hodet, og det gir babyen noe å strekke seg etter.

 

6-12 måneder

I denne perioden skyter virkelig barnets motoriske utvikling fart. Så nå er det tid for alt som kan hjelpe både grov- og finmotorikken.

Enkle puttekasser er veldig bra, sørg for at du finner en som ikke er for vanskelig. Nå er tiden moden for å bygge de første klossetårnene, og ikke minst rive dem ned igjen. En ball kan være kjempegøy, også for barn under seks måneder. Nå kan du også begynne med de første pekebøkene.

Comments are closed